2min

Het is met Google Anthos nu mogelijk virtuele machines (vm’s) direct naast containers te draaien. Hierdoor kunnen gebruikers consistente vm- en containerdiensten leveren op een enkel, unified, met de public cloud verbonden platform.

Het gelijktijdig draaien van vm’s en containers vindt plaats met op Kubernetes gebaseerde geforceerde declaratieve configuratie en policies. Daarnaast kunnen bedrijven self-service deployment, observability en monitoring voor zowel de vm’s en containers regelen vanuit de Google Cloud-console, API’s en command-line interfaces.

Anthos VM Runtime

Onder de motorkap vormt Anthos VM Runtime de basis van de functionaliteit. Deze oplossing breidt de open-source KubeVirt-technologie verder uit. De technologie helpt bij de adoptie van Kubernetes in de gevallen waarbij bestaande VM-workloads niet makkelijk naar containers kunnen worden omgezet.

De Anthos VM Runtime integreert KubeVirt met het Google Anthos-platform op bare metal. Dit moet de installatie- en upgrade-ervaring verbeteren. Daarnaast biedt de oplossing tooling voor het beheren van vm’s met log en meetgegevens die binnen de Google Cloud operations suite aanwezig zijn, zoals dashboards en alerts.

Ook beschikt de oplossing over diverse verbeteringen voor de netwerkomgevingen, zoals ondersteuning voor meerdere netwerkinterfaces en de integratie van VLAN-omgevingen.

Kritische workloads in vm’s

Reden voor het uitbreiden van Google Anthos is dat veel bedrijven nog steeds kritische workloads in vm’s draaien. Dit in plaats van containers en het gebruik van het orkestratieplatform Kubernetes.

Dit gebeurt vooral omdat veel vm’s niet zo makkelijk naar containers kunnen worden omgevormd. Bijvoorbeeld vanwege een applicatie van een leverancier die geen containers kan draaien of de noodzaak om bepaalde vm’s in eigen datacenters of edge-locaties te houden voor een lage latency.

Ook hebben bedrijven soms niet het budget om eigen applicaties naar een container te brengen.  De oplossing Google Anthos VM Runtime moet dat tot het verleden laten behoren.

Google Anthos VM Runtime is nu algemeen beschikbaar voor bare-metalsystemen, die nu de naam Google Distributed Cloud Virtual hebben meegekregen. Klanten krijgen toegang tot deze systemen via hun Google Cloud-accounts.

Tip: Google Distributed Cloud brengt Anthos naar on-premises omgevingen