Google Cloud lanceert Distributed Cloud Virtual (GDC Virtual), een nieuwe oplossing. De dienst brengt zijn cloudgebaseerde ontwikkelingsplatform Anthos naar on-premises omgevingen.

Met de Google Distributed Cloud-oplossingen brengt de techgigant de softwarestacks van klanten van public cloudomgeving naar eigen datacenters of on-premises omgevingen. Op deze manier kunnen zij profiteren van on-premises applicaties die ook een public cloud-versie bieden. Dit is vooral handig voor die klanten die bepaalde applicaties vanuit security-, compliance- en governance-redenen niet naar deze omgevingen kunnen brengen.

Introductie GDV

De nieuwe loot aan de stam binnen het Google Distrubuted Cloud-portfolio is GDC Virtual. De oplossing brengt het cloudgebaseerde ontwikkelingsplatform Anthos naar on-premises omgevingen. De dienst draait bovenop Kubernetes en maakt het mogelijk applicaties te bouwen en te draaien op een locatie naar keuze.

Functionaliteit

Gebruikers kunnen met de dienst hun Google Kubernetes Engine (GKE) clusters op virtuele machines en bare metal-infrastructuur uitrollen en de Google Cloud Console gebruiken voor het inregelen van Anthos clusters op vSphere. Daarnaast kunnen zij containerworkloads direct op Kubernetes bouwen en uitrollen. Verder kunnen zij federated security en identity management toevoegen binnen de hele GDC Virtual-omgeving. Natuurlijk kan de oplossing worden gebruikt voor het moderniseren van legacy applicaties.

Tip: Google voegt AI en ML toe aan Distributed Cloud Hosted