min

Tags in dit artikel

, ,

Internetdienstverlener GemeenteWeb geeft Nederlandse gemeenten gratis de mogelijkheid kennis te maken met draadloze internettoegang. Gemeenten kunnen bezoekers van het gemeentehuis bij wijze van proef gratis toegang geven tot internet. Bezoekers hoeven niet eerst in te loggen maar kunnen direct online. De eerste 50 gemeenten die zich bij GemeenteWeb.nl aanmelden kunnen een jaar lang gratis kennismaken met de nieuwe service. Volgens Gemeenteweb kan draadloos internet een extra dimensie toevoegen aan de dienstverlening van gemeenten.

Tot nu toe werken de meeste draadloze aanbieders met zogenoemde hotspots, waar bezoekers kunnen inloggen. In de meeste gevallen moeten deze bezoekers hiervoor eerst een kaartje met een code kopen. Dit is volgens GemeenteWeb een ongewenste drempel. Bij de dienst van Gemeenteweb kunnen bezoekers die beschikken over een laptop of handheld met een draadloze netwerkkaart direct online.

Gemeenten kunnen zich tot en met de maand september opgeven voor de installatie van een zogenoemd access point. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. De gemeente kan vervolgens een jaar lang experimenteren met draadloos toegang tot internet. Wanneer de gemeente na een jaar niet tevreden is wordt het access point gratis verwijderd. GemeenteWeb werkt in dit project samen met Wentzo Wireless Networks.