1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Firefox heeft afgelopen zaterdag een nieuwe mijlpaal bereikt. De browser van de Mozilla groep is in iets meer dan een maand al 10 miljoen maal gedownload.
Het illustreert de groeiende onvrede over de veiligheidsproblemen in Internet Explorer waarmee marktleider Microsoft de laatste tijd mee te kampen heeft.

Alhoewel Internet Explorer met 88,9% marktaandeel nog steeds de markt domineert is Firefox wel aan een opmars bezig. Volgens OneStat steeg het marktaandeel van Firefox met 0,5 procent tot 7,4 procent, terwijl concurrent Internet Explorer juist 0,5 procent verloor.

Microsoft doet de percentages af als onzin, omdat volgens het bedrijf niet de bedrijfsgebruikers in deze percentages zijn opgenomen.
"OneStat heeft geen rekening gehouden met werknemers die Internet Explorer gebruiken voor het intranet van hun werkgever", aldus een woordvoerder van Microsoft.

Afgelopen woensdag adviseerde de Pennsylvania State University’s Information Technology Service nog aan studenten om Firefox en Apple’s Safari browser te gebruiken in plaats van Internet Explorer, omdat uit de media zou blijken dat Internet Explorer steeds meer doel zou zijn van hackers.