2min

Tags in dit artikel

, ,

Computerbouwer Dell heeft in het eerste kwartaal van 2006 een stukje van haar marktaandeel moeten leveren, maar is van plan om dat weer terug te pakken. Het bedrijf komt daarom met diverse aanbiedingen waarmee flinke kortingen op laptops en desktops te behalen zijn.

De laatste tijd ziet Dell een terugloop van het aantal klanten, zowel in de privé als de zakelijke sector. Grootste reden om niet meer bij Dell te kopen zijn de slechte service en ondersteuning. Dat wil het bedrijf dus goedmaken door te stunten met prijzen.

Dell heeft momenteel bijvoorbeeld een actie waarbij het een Inspiron E1505 laptop met Intel T2300 Core Duo processors, 1GB geheugen, 80GB harde schijf, een 15,4-inch scherm en een DVD brander voor 699 dollar aanbiedt. Normaliter moet er voor dit model 1.234 dollar betaald worden. Concurrenten van Dell, zoals Toshiba, Hewlett-Packard en Gateway bieden vergelijkbare modellen aan voor een prijs van 999 dollar tot 1,249 dollar.

In een andere aanbieding wordt er een B110 Dimension desktop met Intel Celeron processor, 256MB geheugen en een 19-inch TFT scherm aangeprijst voor 349 dollar. Als de klant kiest voor een 17-inch CRT monitor betaalt hij 299 dollar. Tijdens de lopende acties hoeven kopers ook geen verzendkosten te betalen. Dat laatste was namelijk een veelgehoorde klacht bij kopers van budgetsystemen, omdat de verzendkosten vaak rond de 99 dollar lagen.

Het vinden van de aanbiedingen op de site van Dell is echter wel een uitdaging, mede vanwege het feit dat Dell in verschillende media ook verschillende aanbiedingen doet. Alhoewel de meeste deals slechts één dag geldig zijn is het de verwachting dat Dell vergelijkbare aanbiedingen zal doen de komende tijd, een werkwijze die het bedrijf al vaker hanteerde.