2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sun Microsystems heeft het afgelopen jaar zijn wereldwijde marktaandeel in de servermarkt met bijna twee procent zien toenemen terwijl de andere top-vier leveranciers juist marktaandeel moesten inleveren. De marktaandelen, gemeten in omzet, werden bekend gemaakt door IDC, in zijn Q206 Worldwide Quarterly Server Tracker.

Door deze groei is Sun opgeklommen naar de derde positie, ten koste van Dell. Ook Gartner becijferde dat Sun met zijn serveromzet de derde plaats inneemt. Volgens hen groeit Sun met 13,7 procent in serveromzet, bij een totale marktgroei van 2,5 procent. IDC schat de totale groei van de servermarkt op slechts 0,6 procent, hetgeen Sun´s groei eens te meer opvallend maakt.

Op het gebied van UNIX servers bevestigde Sun een toppositie, met een groei in marktaandeel van vier procent. Meer dan de helft van alle UNIX servers wereldwijd wordt geleverd door Sun. De omzet in deze categorie groeide afgelopen jaar met 11,8 procent.

John Fowler, executive vice president van Sun’s systems group: "Afgelopen jaar hebben we een hele reeks nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder x64, UltraSPARC IV+, en Sun Fire CoolThreads servers. De markt heeft daar zeer enthousiast op gereageerd en onze investeringen in R&D en productontwikkeling betalen zich nu terug in het sterkste productaanbod dat we ooit hebben gehad.”

Ook in Nederland ziet Sun de serveromzet sterk toenemen. Martin te Dorsthorst, Algemeen Directeur van Sun Nederland: “De klanten in onze traditioneel sterke markten – Banken, Verzekeringen, Telecom en Overheid – gaven al eerder blijk van hun enthousiasme over ons nieuwe productaanbod. Door de integratie met Storagetek en de introductie van de nieuwe AMD Opteron servers blijken ook organisaties in andere sectoren meer interesse te krijgen in Sun, mede ook dankzij ons enthousiaste partnerkanaal.”