Sony heeft tijdens het Black Friday weekend van 24 tot 27 november enorme kortingen gegeven op televisies, maar de korting kwam alleen als welkome verrassing voor mensen die dat weekend een Sony HDTV gingen kopen, want Sony had de actie totaal geheim gehouden.

Analisten tasten in het duister over het hoe en waarom van de actie, maar de mensen die tijdens het weekend een HDTV kochten zullen zich daar niet druk over maken. Mensen die een 50-inch Wega KDF-50E2000 projectietelevisie van 1.799 dollar kochten, kregen deze voor 1.299 dollar mee. Op een 40-inch Bravia LCD KDL-40XBR3 van 3.399 dollar gaf Sony 600 dollar korting en op een 70-inch KDS-R70XBR2 van 5.999 dollar maarliefst 900 dollar korting.

De kortingen konden niet alleen op de website van Sony verkregen worden, maar ook bij de gewone winkels. Sony had haar Amerikaanse retailers op de hoogte gesteld van de actie, maar niet verplicht tot het hanteren van de actieprijzen, waardoor sommige mensen naast de korting grepen.

Analisten snappen echter niet goed waarom Sony de actie geheim heeft gehouden, dergelijke acties zijn doorgaans bedoeld om meer kopers te trekken. Een mogelijk reden voor de geheime actie zou volgens Steve Kovsky van Current Analysis kunnen zijn dat Sony de consument die toch al een HDTV in het duurdere segment wilde kopen over wilde halen om een Sony model te kopen. Een andere reden zou kunnen zijn dat Sony haar voorraden wat weg wilde werken tijdens de feestdagen, maar dat lijkt onlogisch aangezien LCD TV’s enorm gewild zijn deze feestdagen.

Voor Kovksy blijft het echter onlogisch, zeker omdat veel potentiële kopers van een Sony LCD televisie zich nu benadeeld kunnen voelen. "Het lijkt erop dat Sony klanten geld geeft terwijl ze het niet verwachten. Het is alsof je dollarbiljetten uitdeelt aan iedereen die de winkel inloopt. Waarom zou je dat doen?", aldus Kovsky.