min

Tags in dit artikel

, , ,

OPTA geeft KPN 1,6 miljoen euro boete wegens het incorrect presenteren van informatie naar de klant toe. Ook zou KPN foutieve informatie publiceren naar OPTA.

KPN verzuimde met het vragen of kortingsregelingen toegestaan waren, ze heeft dit met 2 kortingen gedaan. Daarom legt de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) een boete op van 1,6 miljoen euro. Ook zijn er illegale kortingen verstrekt naar de gebruiker. Genoeg redenen dus, vond OPTA.

KPN denkt dat OPTA fout zit, daar kortingen te zien als een groep, terwijl dit geen groep is. Het draait om kortingsregelingen: ‘de collectieve WorldLine-kortingsregeling’ en de ‘WorldLineXL-kortingsregeling’. Deze kortingen zijn in 2004 en 2005 uitgegeven, KPN heeft ongeveer 3 miljoen euro teveel korting gegeven. Daarmee overtreed KPN de Telecommunicatiewet 1988. Die wet definieert dat KPN eerst toestemming moet vragen voor de kortingen.

Ze heeft een proces gestart om te zorgen dat het in de toekomst niet meer gebeurd. Dit proces is gestart in samenspraak met OPTA. KPN weet nog niet of ze in hogerberoep gaat.