1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Telecomgigant BT heeft voor de aankomend vijf jaar weer een grote opdracht binnengehaald. Het bedrijf haalde namelijk een vijfjarig miljoenencontract binnen van de NAVO. BT zal de aankomende jaren de netwerkdiensten van de NAVO voor haar rekening gaan nemen.

Voor een bedrag van 47 miljoen euro zal de telecomprovider een nieuw communicatiesysteem op gaan zetten voor NAVO’s Consulation, Command and Control agency (NC3A). Het netwerk zal 30 landen aandoen en 70 verschillende locaties kennen. Alle 30 landen zijn betrokken met werkzaamheden van de NAVO of de Balkan. Volgens BT staan zij aan de voet van de opzet van een netwerk wat voorbereid is op de toekomst.

Met deze nieuwe order kan BT de stijgende lijn doorzetten. Na enkele jaren van verlies werd er afgelopen jaar weer eens een winstgevend jaar afgesloten. In 2008 moest BT nog 10.000 banen schrappen. Het daaropvolgende jaar werd afgesloten met een verlies van 149 miljoen euro. Echter boekte BT afgelopen jaar een winst van vijfien procent en haalde zij enkele grote contracten binnen. Zo werd afgelopen december een deal met het Europees Parlement gesloten. Voor een bedrag van 120 miljoen euro mag BT de backbone van telecomdiensten voorzien waaronder VoIP en teleconferentie.