Er worden overuren gedraaid bij Microsoft om de lancering van Windows Phone 8 op schema te houden, The Verge stelt dat het besturingssysteem nog niet af is.

Nokia en Microsoft zijn hard aan het werk om Windows Phone 8 op tijd te lanceren, meerdere bronnen melden aan The Verge dat de originele plannen van Microsoft waren om Windows Phone 8 al begin oktober uit te brengen. Dit doel werd niet behaald en daarom probeert Microsoft het besturingssysteem nu klaar te hebben op 29 oktober, tijdens het software launch-evenement. Met de apparaten die gaan draaien op Windows Phone 8 die tijdens november gepland staan, is dit een kleine vertraging met de originele lanceringsdatum.

Een aantal bugs die tijdens testen gevonden zijn zouden de lancering van zowel het besturingssysteem als de apparaten die het gaan gebruiken met weken vertraagd hebben. Specifiek wordt door bronnen gemeld dat vooral HTC veel problemen heeft gehad tijdens het testen van één van zijn Windows Phone 8-apparaten. Hierdoor kon HTC zijn apparaat niet tegelijkertijd met Nokia en Samsung aankondigen.

Microsoft probeert zo dicht mogelijk in contact te staan met Amerikaanse netwerkaanbieders om testtijd zo veel mogelijk te reduceren, om er zeker van te zijn dat de lanceringsdatum van november gehaald zal worden, netwerkaanbieders die telefoons moeten testen zouden de grootste factor bij een mogelijke vertraging op het laatste moment zijn.

Verwacht wordt dat Microsoft eind deze week een laatste versie van Windows Phone 8 zal uitbrengen. Wel werd specifiek gevraagd aan Samsung, Nokia en HTC om het besturingssysteem niet te tonen aan het grote publiek. Jo Harlow van Nokia stelde wel dat Microsoft niet bepaalt wanneer een fabrikant zijn hardware toont.