1 min

De Europese Commissie lijkt strengere voorwaarden te hanteren voor de telecommarkt, de Deense telecomproviders Telenor en TeliaSonera wilden graag fuseren, maar daarvoor krijgen zij geen toestemming van de Europese Commissie, omdat er dan te weinig concurrentie over blijft in Denemarken.

De Europese Commissie heeft een fusie tussen twee Deense providers geblokkeerd. De twee providers, Telenor en TeliaSonera, gebruiken al hetzelfde netwerk maar wilden graag fuseren, dat mag niet want dan blijft er te weinig concurrentie over op de Deense markt zo luidt het oordeel. Het aantal providers daalt dan van vier naar drie, een opvallende beslissing aangezien in Nederland destijds wel overnames zijn goedgekeurd waardoor we slechts die providers overhielden. Zo werd Telfort overgenomen door KPN en Orange door T-Mobile.

Op dit moment kent Nederland weer vier providers nu Tele2 een eigen netwerk aan het bouwen is, maar het mag duidelijk zijn dat Nederland niet meer terug gaat naar drie providers. Mochten KPN of T-Mobile bijvoorbeeld in de verkoop komen dan zullen deze providers verkocht moeten worden aan partijen die nog niet actief zijn in Nederland. Zo gaan er al enige tijd geruchten dat KPN mogelijk wordt overgenomen door Orange.