1 min

De Amerikaanse chipfabrikant Broadcom heeft netwerkbedrijf Brocade overgenomen voor een bedrag van 5,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 5 miljard euro. Vandaag maken beide bedrijven bekend overeenstemming te hebben bereikt voor een overname. Het wachten is nu op goedkeuring van de autoriteiten. 

Brocade is gespecialiseerd in de ontwikkeling van netwerk- en opslagapparatuur. Voornamelijk fibre-switches en SAN-producten behoren tot het portfolio van Brocade. Broadcom maakt duidelijk dat de interesse vooral uit gaan naar de SAN-producten van Brocade, de netwerkdivisie van Brocade wil het zo snel mogelijk afstoten en doorverkopen.

Brocade is ook akkoord gegaan met de toekomstvisie van Broadcom, dus het is geen verrassing dat het bedrijf dadelijk wordt opgesplitst en deels wordt doorverkocht. Broadcom neemt naast het bedrijf ook 400 miljoen dollar aan schulden over.

Broadcom produceert zelf voornamelijk chips voor allerlei soorten hardware, maar voornamelijk voor netwerkapparatuur zoals modems en switches, maar ook producten als settopboxen. Vandaar ook dat Broadcom waarschijnlijk de netwerkdivisie zo snel mogelijk wil doorverkopen, omdat het anders gaat concurreren met zijn eigen klanten en dat werkt over het algemeen averechts. Klanten gaan dan heroverwegen of ze nog wel zaken met je willen doen en of ze de chips niet elders kunnen afnemen.

De overname moet over een half jaar worden afgerond, het bedrijf verwacht snel goedkeuring te krijgen van de autoriteiten.