1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De gevreesde Nyxem.E worm, ook wel bekend als de MyWife, Blackworm en meer populair Kama Sutra Worm, is vandaag begonnen met het verwijderen van bestanden op de computers waarop het virus zichzelf had geïnstalleerd. De schade lijkt tot nog toe echter zeer gering.

Volgens antivirusbedrijven hebben bedrijven hun netwerken goed beschermd tegen de worm en Sophos berichtte nog geen enkele melding binnen te hebben gehad van haar klanten. Volgens monitoring van het bedrijf is de worm zelfs teruggevallen naar de derde plaats, waar het gaat om wormen die het meest actief zijn in het e-mailverkeer.

"Het lijkt erop dat de Nyxem worm niet zo’n grote ramp zal worden als sommigen vooraf hadden gedacht," aldus Paul Ducklin van Sophos, die zich in zijn uitspraken gesterkt ziet door McAfee: "Er zijn geen uitbraken bij ons gemeld en slechts enkele lokale infecties. De meest bedrijven zien de worm wel in hun gateway langskomen, maar niet heel vaak," aldus Allan Bell van McAfee.

Volgens antivirusbedrijf F-Secure zijn hoogstwaarschijnlijk alleen thuisgebruikers het slachtoffer van de worm en de meeste slachtoffers zullen daar nog vallen, aangezien de meeste mensen pas vanavond na hun werk de computer aanzetten. Een echte evaluatie van de gemaakte schade zal dan ook pas na het weekend opgemaakt kunnen worden.