1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft maandag verklaard dat het acties heeft ondernomen tegen groeperingen die goedkopere versies van Windows en Office verkocht hebben aan gewone gebruikers, terwijl die bedoeld waren voor studenten.

De softwaregigant beweert dat het negen rechtszaken heeft aangespannen en meer dan 50 brieven heeft verzonden, waarin ze dreigt juridische stappen te ondernemen tegen softwarepiraten. De rechtszaken vinden plaats in de Verenigde Staten, maar klagen vooral groepen aan die internationaal werkten. "Deze bedrijven hebben miljoen dollars van ons gestolen door onze producten door te verkopen aan webshops, in plaats van ze te voorzien voor studenten", zei Microsoft in haar statement.

Veel van die webshops hebben op hun beurt grote winsten gemaakt door de software te verkopen aan normale prijzen. De nietsvermoedende consumenten draaiden op die manier software die niet van de juiste licentie voorzien was. Eén van de spilfiguren in de zaak, EDirectSoftware.com, zou volgens Microsoft al tot een minnelijke schikking gekomen zijn. Die schikking zou een geldbedrag van maar liefst één miljoen dollar en eigendommen inhouden.