1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hackers hebben het voormalige populaire hackersforum RaidForums een post-mortem koekje van eigen deeg gegeven. Onlangs is een database met de gegevens van ruim 478.000 leden van het hackersforum online gezet.

RaidForums was een berucht platform waar hackers hun gestolen data van gehackte bedrijven en organisaties hosten en verkopen. Wanneer deze data niet werd verkocht, werd het forum ook gebruikt voor het openbaar maken van de ontvreemde gegevens. In april vorig jaar werd het platform door autoriteiten offline gehaald.

Database gelekt

Recent is echter op een nieuw hackersforum, Exposed, een database openbaar gemaakt met de gegevens van 478.870 gebruikers van RaidForums. Het enkele SQL-bestand omvat de gegevens van de registratiemodule van het voormalige hackersforum.

Aangetroffen gegevens zijn gebruikersnamen, e-mailadressen, hashed wachtwoorden, registratiedatums en andere aan de software van het platform gerelateerde gegevens. Het gaat vooral om data van gebruikers die zich in de periode tussen 20 maart 2015 en 24 september 2020 bij het forum hebben geregistreerd. De database zou wel zijn aangepast door de uploaders en daarbij zouden gegevens van enkele gebruikers zijn verwijderd, schrijft BleepingComputer.

Handig voor onderzoek

Vooral security-onderzoekers kunnen profiteren van de database dump. Hierdoor kunnen zij meer inzicht in hackers en aanvalsmethoden krijgen. Ook kunnen zij hierdoor bepaalde kwaadaardige activiteiten linken aan specifieke hackers, zo is de verwachting.

Tip: Waarom cybercriminelen massaal forums en het dark web gebruiken