De hackersgroep Anonymous heeft opnieuw van zich laten horen. Dit keer hebben zij de websites van de Syrische overheid gehackt en daarop informatie geplaatst over de doden die zijn gevallen sinds de onrust in het land.

De groep zou verschillende websites van Syrische steden hebben gehackt. Daarnaast zouden ook de websites van een aantal ministeries en een museum zijn gehackt. Nadat de websites waren gehackt werd er een pagina getoond met daarop een kaart van Syrië waarin af te lezen was hoeveel slachtoffers er inmiddels zijn gevallen per provincie. Naast de namen werden ook andere data genoemd zoals de leeftijden en de datum waarop hun leven ten einde kwam. Deze slachtoffers zijn het resultaat van een volksopstand die door de Syrische overheid hardhandig word onderdrukt.

Naast de kaarten met daarop informatie over slachtoffers van de onderdrukte volksopstand werd er ook een spotprent van premier Assad geplaatst. De premier van Syrië wordt verantwoordelijk gehouden voor het harde optreden tegen de inwoners van haar land. De acties hebben inmiddels al ruim 2700 mensenlevens gekost. Anonymous bracht dit pijnlijke nieuws nog eens extra onder de aandacht. De actie werd afgelopen zondag uitgevoerd, in de loop van de dag lukte het de Syrische overheid om de websites uit de lucht te halen.