1 min

De Piratenpartij heeft vandaag zelf gemeld dat het door een menselijke fout 843 e-mailadressen van leden heeft gelekt. Dit kwam omdat er een e-mail was verzonden aan een grote groep mensen, 843 personen, waarbij alle e-mailadressen in het "aan" veld stonden. Hierdoor zijn alle e-mailadressen in te zien door alle 843 ontvangers.

"Dit is een menselijke fout die lijnrecht tegen onze eigen principes van dataveiligheid in gaat. Dit hoort nergens te gebeuren en zeker bij de Piratenpartij niet. Vanzelfsprekend is het melden van een datalek een risico voor de publiciteit van de partij maar dat is hier van ondergeschikt belang. Wij willen hier zelf openheid bieden", laat de partijleider in een verklaring weten.

Technici van de partij hebben toen het nieuws bekend werd het systeem aangepast, zodat het niet meer mogelijk is om grote groepen zichtbaar te mailen. De piratenpartij meldt dat de gegevens van de leden van de partij veilig staan opgeslagen maar dat het probleem was ontstaan omdat bepaalde groepen e-mailadressen handmatig ingevoerd worden.