2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook in 2002 heeft HP zijn sterke positie in de wereldwijde markt voor PDA’s (Personal Digital Assistent) weten te handhaven. Volgens voorlopige gegevens die Gartner Dataquest onlangs publiceerde1, is HP met een marktaandeel van ruim 52 procent wereldwijd koploper op het gebied van Pocket PC’s. De gegevens tonen verder aan dat HP wereldwijd opnieuw een groei van kwartaal op kwartaal heeft weten te realiseren en daardoor de nummer twee op de PDA-markt blijft. Volgens Gartner verkocht HP vorig jaar meer dan 1,6 miljoen Pocket PC’s.

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2002 groeide HP tijdens het vierde kwartaal sneller dan de markt, met een toename van de verkoop van Pocket PC’s van 292.850 tot 438.069 stuks, aldus Gartner Dataquest. Daarmee werd ook de mijlpaal bereikt van drie miljoen verkochte apparaten in totaal, wat tevens het succes onderstreept van de nieuwe verkoopstrategie na de fusie met Compaq Computer. Deze mijlpaal komt slechts negen maanden na de mijlpaal van twee miljoen verkochte stuks en acht maanden na de voltooiing van de fusie met Compaq.

In de herfst van 2002 introduceerde HP twee nieuwe handhelds, waaronder een van de dunste en lichtste Pocket PC’s op de markt – de HP iPAQ Pocket PC h1910. Het andere model betreft de HP iPAQ Pocket PC h5450, de eerste handheld op de markt die voorzien is van biometrische beveiliging, draadloze netwerktoegang volgens het IEEE 802.11b-protocol en draadloze Bluetooth-connecties.