2min Devices

Review: Cisco NSS3000

Inleiding

In deze review bekijken we een product wat meer op de zakelijke markt is gericht. Desalniettemin interessant voor een ieder die interesse heeft in centrale opslagmogelijkheid en waarde hecht aan talloze instelmogelijkheden. Nou, aan instelmogelijkheden geen gebrek op deze Cisco NSS3000, maar daar later meer.

Netwerk-gigant Cisco is natuurlijk al jaren toonaangevend op de zakelijke markt met uitstekende netwerk-apparatuur en aanverwante producten. Ook met hun SOHO-merk Linksys probeert het ook voet aan de grond te krijgen. En niet zonder succes. Diverse routers zijn bijvoorbeeld klassiekers geworden.
Op de doos staat Cisco Small Business, de prijs zal dan ook de gemiddelde thuisgebruiker direct afschrikken. Met een prijs van 600 euro is deze niet mis, en dat zal dan nog zonder de bijbehorende schijven zijn, waar je er toch al graag minstens twee van in wilt hebben.

Het mag gezegd worden dat deze NAS meer gericht is op de gevorderde gebruiker of het MKB (midden en kleinbedrijf). Grotere bedrijven zullen misschien al snel kiezen voor een SAN-oplossing of een bijvoorbeeld een storage server. Zeker gezien de uitgebreide instelmogelijkheden, zoals het instellen van een VLAN, gebruikmaken van virtualisatie en verder natuurlijk de standaard dingen die waarschijnlijk wel op de gemiddelde NAS te vinden is.
Bron:Techzine Redactie