Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Hier vind je de artikelen met de tag: Autoriteit Persoonsgegevens.

AP waarschuwt opnieuw voor anti-witwaswetsvoorstel kabinet

AP waarschuwt opnieuw voor anti-witwaswetsvoorstel kabinet

Privacytoezichthouder AP heeft in een brief aan de Tweede Kamer opnieuw flink gewaarschuwd over de uitwerking van het wetsvoorstel Plan van Aanpak Witwassen. Volgens de toezichthouder kan de wet leiden tot massasurveillance door banken en mogelijke discriminatie. De brief aan de Tweede Kamer is ... Lees meer

date14 dagen geleden
Nederlandse algoritmetoezichthouder vanaf januari 2023 actief

Nederlandse algoritmetoezichthouder vanaf januari 2023 actief

De Nederlandse overheid gaat vanaf januari volgend jaar starten met het toezicht op het gebruik van algoritmes. De op te richten Nederlands algoritmetoezichthouder moet onder meer de risico’s van algoritmes in kaart brengen en samenwerkingen met andere toezichthouders opzetten. De toezichthouder ... Lees meer

date2 maanden geleden
AP waarschuwt tegen wetsvoorstel centrale opslag banktransacties

AP waarschuwt tegen wetsvoorstel centrale opslag banktransacties

Privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens ziet niets in het wetsvoorstel van het kabinet voor een centrale database met alle transactiegegevens van Nederlandse bankrekeninghouders. Banken zouden hiermee een ongekende massasurveillance mogelijk maken. In een wetsvoorstel dat witwassen moe... Lees meer

date4 maanden geleden
Overheid mag gevoelige data opslaan in commerciële clouddiensten

Overheid mag gevoelige data opslaan in commerciële clouddiensten

De Rijksoverheid mag binnenkort gevoelige data opslaan in commerciële public cloud-omgevingen. Ook is het straks toegestaan cloudgebaseerde diensten van de aanbieders te gebruiken. Dit geeft staatssecretaris voor Digitalisering Alexandra van Huffelen aan in brief aan de Tweede Kamer. Volgens de... Lees meer

date5 maanden geleden
AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

Het kabinet wil overheidsgegevens openbaar maken in registers, maar volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt het plan onvoldoende rekening met de AVG/GDPR. Lidstaten van de Europese Unie moeten zoveel mogelijk overheidsinformatie beschikbaar maken voor bedrijven, burgers en andere over... Lees meer

date6 maanden geleden
‘Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS’

‘Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS’

Nederlandse gemeenten lopen op het hete kolen, maar de Autoriteit Persoonsgegevens heeft geen grond om in te grijpen. Meerdere gemeenten sturen onbewust persoonsgegevens naar de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van AG Connect, Binnenlands Bestuur en iBestuur. Ongeveer twee op de v... Lees meer

date7 maanden geleden
‘Mogelijk Google Analytics-verbod in Nederland nog onduidelijk’

‘Mogelijk Google Analytics-verbod in Nederland nog onduidelijk’

Er bestaat nog onduidelijkheid of het gebruik van Google Analytics in Nederland op korte termijn wordt verboden. Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft wel een onderzoek afgerond, maar nog geen conclusies getrokken, schrijft Nu.nl. Sinds enige tijd is het in de Europese Unie onrus... Lees meer

date8 maanden geleden
Autoriteit Persoonsgegevens ziet steeds meer datalekken

Autoriteit Persoonsgegevens ziet steeds meer datalekken

De Nederlandse privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) signaleert een groei in zijn datalekverslag over 2021. Aanvallen op ICT-leveranciers leiden tot steeds grotere gevolgen voor de keten. Zelf doet de toezichthouder nauwelijks onderzoek naar datalekken als daar geen melding van gem... Lees meer

date9 maanden geleden
‘Toezicht op algoritmes moet per sector worden geregeld’

‘Toezicht op algoritmes moet per sector worden geregeld’

Het toezicht op algoritmes moet niet bij privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) worden ondergebracht, maar bij de (overheids)toezichthouders voor de diverse sectoren. Dit stellen verschillende experts in het Financieele Dagblad. Het kabinet wil het toezicht op algoritmes gaan ond... Lees meer

date9 maanden geleden
1 2 3 5