Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Hier vind je de artikelen met de tag: Autoriteit Persoonsgegevens.

AP: ’Meer dan 25.000 datalekken in Nederland in 2023’

AP: ’Meer dan 25.000 datalekken in Nederland in 2023’

In het afgelopen jaar hebben zich in Nederland meer dan 25.000 datalekken voorgedaan, meldt de privacytoezichthouder. Getroffen personen worden echter vaak niet ingelicht. In totaal zijn er in het afgelopen jaar ongeveer 20 miljoen personen in binnen- en buitenland slachtoffer geworden van een N... Lees meer

date1 maand geleden
Limburgs ziekenhuis Zuyderland lekt persoonsgegevens

Limburgs ziekenhuis Zuyderland lekt persoonsgegevens

Zuyderland heeft te maken met een datalek waarbij persoonlijke gegevens van medewerkers en oud-medewerkers openbaar zijn geworden. Het datalek deed zich voor door een fout in het systeem van een leverancier. Volgens de zorgorganisatie treft het datalek de thuishulp- en zorgafdelingen Zuyderland ... Lees meer

date2 maanden geleden
EuroParcs meldt datalek; gegevens hersteld via back-up

EuroParcs meldt datalek; gegevens hersteld via back-up

Vakantieparkconcern EuroParcs meldt slachtoffer te zijn geworden van een datalek. Onderzoek moet uitwijzen of er persoonlijke gegevens van vakantiegangers zijn gelekt. Hackers zijn binnengedrongen in de beveiligde digitale omgeving van EuroParcs. Het reserveringssysteem raakten de hackers niet ... Lees meer

date3 maanden geleden
AP gaat strijd aan met misleidende cookiebanners

AP gaat strijd aan met misleidende cookiebanners

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat dit jaar cookiembanners kritischer bekijken. Ondanks "duidelijke uitleg" over de implementatie van deze meldingen vanuit de AP worden gebruikers nog altijd onvoldoende geïnformeerd over hoe men door cookies gevolgd zullen worden. Sinds de introductie van de G... Lees meer

date4 maanden geleden
Boete van 600.000 euro voor gemeente Enschede ingetrokken

Boete van 600.000 euro voor gemeente Enschede ingetrokken

De gemeente Enschede hoeft een boete van 600.000 euro niet te betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens had de gemeente beboet voor een vermeende privacy-overtreding. Nu stelt de rechtbank dat het AP-onderzoek de "zware bewijslast" voor een bestuurlijke boete niet waarmaakte. In 2017 begon de geme... Lees meer

date4 maanden geleden
10 miljoen euro boete voor Uber wegens overtreden privacyregels

10 miljoen euro boete voor Uber wegens overtreden privacyregels

Uber moet 10 miljoen euro betalen wegens het overtreden van privacyregels. De boete is uitgedeeld door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Volgens de AP heeft Uber "onvoldoende openheid van zaken" gegeven over het bewaren van Europese chauffeurdata. Men maakte niet duidelijk of deze gegevens bi... Lees meer

date4 maanden geleden
AP start procedure over privacy en gepersonaliseerde advertenties

AP start procedure over privacy en gepersonaliseerde advertenties

De Autoriteit Persoonsgegevens en de Noorse en Duitse privacytoezichthouders starten een gezamenlijke procedure rondom privacy en gepersonaliseerde advertenties. Aanleiding is de beslissing van Meta om Facebook en Instagram alleen nog gratis te laten gebruiken in ruil voor gerichte advertenties. ... Lees meer

date4 maanden geleden
ICS krijgt 150.000 euro boete, negeerde massaal privacyregels

ICS krijgt 150.000 euro boete, negeerde massaal privacyregels

International Card Services (ICS) krijgt een boete van 150.000 euro. De Autoriteit Persoonsgegevens stelt dat het creditcardbedrijf op grote schaal de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) overtrad. ICS zou geen zogeheten data protection impact assessment (DPIA) hebben uitgevoerd voorda... Lees meer

date4 maanden geleden
1 2 3 8