Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Hier vind je de artikelen met de tag: Autoriteit Persoonsgegevens.

Overheid mag gevoelige data opslaan in commerciële clouddiensten

Overheid mag gevoelige data opslaan in commerciële clouddiensten

De Rijksoverheid mag binnenkort gevoelige data opslaan in commerciële public cloud-omgevingen. Ook is het straks toegestaan cloudgebaseerde diensten van de aanbieders te gebruiken. Dit geeft staatssecretaris voor Digitalisering Alexandra van Huffelen aan in brief aan de Tweede Kamer. Volgens de... Lees meer

date1 maand geleden
AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

Het kabinet wil overheidsgegevens openbaar maken in registers, maar volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt het plan onvoldoende rekening met de AVG/GDPR. Lidstaten van de Europese Unie moeten zoveel mogelijk overheidsinformatie beschikbaar maken voor bedrijven, burgers en andere over... Lees meer

date2 maanden geleden
‘Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS’

‘Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS’

Nederlandse gemeenten lopen op het hete kolen, maar de Autoriteit Persoonsgegevens heeft geen grond om in te grijpen. Meerdere gemeenten sturen onbewust persoonsgegevens naar de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van AG Connect, Binnenlands Bestuur en iBestuur. Ongeveer twee op de v... Lees meer

date3 maanden geleden
‘Mogelijk Google Analytics-verbod in Nederland nog onduidelijk’

‘Mogelijk Google Analytics-verbod in Nederland nog onduidelijk’

Er bestaat nog onduidelijkheid of het gebruik van Google Analytics in Nederland op korte termijn wordt verboden. Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft wel een onderzoek afgerond, maar nog geen conclusies getrokken, schrijft Nu.nl. Sinds enige tijd is het in de Europese Unie onrus... Lees meer

date4 maanden geleden
Autoriteit Persoonsgegevens ziet steeds meer datalekken

Autoriteit Persoonsgegevens ziet steeds meer datalekken

De Nederlandse privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) signaleert een groei in zijn datalekverslag over 2021. Aanvallen op ICT-leveranciers leiden tot steeds grotere gevolgen voor de keten. Zelf doet de toezichthouder nauwelijks onderzoek naar datalekken als daar geen melding van gem... Lees meer

date4 maanden geleden
‘Toezicht op algoritmes moet per sector worden geregeld’

‘Toezicht op algoritmes moet per sector worden geregeld’

Het toezicht op algoritmes moet niet bij privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) worden ondergebracht, maar bij de (overheids)toezichthouders voor de diverse sectoren. Dit stellen verschillende experts in het Financieele Dagblad. Het kabinet wil het toezicht op algoritmes gaan ond... Lees meer

date4 maanden geleden
AP en toezichthouders roepen Europa op om Data Act te wijzigen

AP en toezichthouders roepen Europa op om Data Act te wijzigen

De Autoriteit Persoonsgegevens roept alle lidstaten op om de Data Act te wijzigen. Volgens de privacywaakhond is het wetsvoorstel niet in lijn met de GDPR. De Autoriteit Persoonsgegevens is onderdeel van de EDPB, een groep van alle nationale privacytoezichthouders in Europa. De toezichthouders ... Lees meer

date5 maanden geleden
AP beboet Belastingdienst voor ‘ongekende’ privacyschending

AP beboet Belastingdienst voor ‘ongekende’ privacyschending

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekeurt de Belastingdienst met 3,7 miljoen euro. De Belastingdienst verwerkte de persoonsgegevens van 270.000 personen in een geheime zwarte lijst. Een harde overtreding van de GDPR, aldus de AP. "De Belastingdienst heeft de rechten van de 270.000 mensen die ... Lees meer

date6 maanden geleden
Spaanse privacywaakhond deelt boete uit na Nederlandse GDPR-klacht

Spaanse privacywaakhond deelt boete uit na Nederlandse GDPR-klacht

De Spaanse privacytoezichthouder Agencia Española Protección Dates (AEPD) heeft recruitmentbureau Michael Page een boete opgelegd wegens het overschrijden van de GDPR. Dit door een klacht die een Nederlandse vrouw bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) indiende. Michael Page heeft... Lees meer

date6 maanden geleden
1 2 3 5