Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Hier vind je de artikelen met de tag: Autoriteit Persoonsgegevens.

AP en toezichthouders roepen Europa op om Data Act te wijzigen

AP en toezichthouders roepen Europa op om Data Act te wijzigen

De Autoriteit Persoonsgegevens roept alle lidstaten op om de Data Act te wijzigen. Volgens de privacywaakhond is het wetsvoorstel niet in lijn met de GDPR. De Autoriteit Persoonsgegevens is onderdeel van de EDPB, een groep van alle nationale privacytoezichthouders in Europa. De toezichthouders ... Lees meer

date14 dagen geleden
AP beboet Belastingdienst voor ‘ongekende’ privacyschending

AP beboet Belastingdienst voor ‘ongekende’ privacyschending

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekeurt de Belastingdienst met 3,7 miljoen euro. De Belastingdienst verwerkte de persoonsgegevens van 270.000 personen in een geheime zwarte lijst. Een harde overtreding van de GDPR, aldus de AP. "De Belastingdienst heeft de rechten van de 270.000 mensen die ... Lees meer

date1 maand geleden
Spaanse privacywaakhond deelt boete uit na Nederlandse GDPR-klacht

Spaanse privacywaakhond deelt boete uit na Nederlandse GDPR-klacht

De Spaanse privacytoezichthouder Agencia Española Protección Dates (AEPD) heeft recruitmentbureau Michael Page een boete opgelegd wegens het overschrijden van de GDPR. Dit door een klacht die een Nederlandse vrouw bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) indiende. Michael Page heeft... Lees meer

date2 maanden geleden
‘Gebruik Google Analytics in Nederland mogelijk verboden’

‘Gebruik Google Analytics in Nederland mogelijk verboden’

Privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt dat het gebruik van Google Analytics binnenkort mogelijk niet meer is toegestaan. De reden voor de waarschuwing is dat de Oostenrijkse privacytoezichthouder constateert dat de tool onnodig data van cookies verzamelt en naar de Ver... Lees meer

date4 maanden geleden
Autoriteit Persoonsgegevens legt UWV megaboete op wegens datalekken

Autoriteit Persoonsgegevens legt UWV megaboete op wegens datalekken

De Nederlandse privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft uitvoeringsorganisatie UWV een boete van 450.000 euro opgelegd. De boete is opgelegd naar aanleiding van maar liefst negen datalekken tussen 2016 en 2018. Volgens de privacytoezichthouder heeft het UWV in de periode zijn... Lees meer

date11 maanden geleden
‘Onderwijsinstellingen willen nog niet af van Google’

‘Onderwijsinstellingen willen nog niet af van Google’

Veel onderwijsinstellingen zien het vermijden van Google-oplossingen nog niet zitten. Dit blijkt uit een rondgang van het Financieel Dagblad. Dit naar aanleiding van het advies van de Nederlandse privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat het gebruik van Google-diensten door het ond... Lees meer

date12 maanden geleden
AP beboet gemeente Enschede voor overtreding met wifitracking

AP beboet gemeente Enschede voor overtreding met wifitracking

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een boete van 600.000 euro opgelegd aan de gemeente Enschede. De privacywaakhond vindt dat de gemeente de wet heeft overtreden door burgers te volgen aan de hand van wifitracking. In 2017 startte de gemeente Enschede met een project om een beeld te schetsen v... Lees meer

date1 jaar geleden
Autoriteit Persoonsgegevens ziet datadiefstal flink toenemen

Autoriteit Persoonsgegevens ziet datadiefstal flink toenemen

Privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2020 het aantal gevallen van diefstal van persoonsgegevens flink zien toenemen. Het aantal verplichte meldingen dan datalekken van persoonsgegevens is gelukkig wel afgenomen. Uit het jaarlijkse rapport Rapportage Datalekken 2020 van... Lees meer

date1 jaar geleden
1 2 3 4