2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is een bijna niet te bevatten cijfer: iedere dag komen er 10.000 kwaadaardige Android apps online. Dat is elke 8 seconden een geïnfecteerde app. En voor alle iPhone-bezitters die zich nu veilig wanen: spyware richt zich vooral op iOS-gebruikers omdat Android daar beter tegen beschermd is.

Het zijn slechts twee voorbeelden van de lange lijst van gevaren waar smartphonegebruikers dagelijks aan blootgesteld worden. Van phishing via SMS tot Quishing (phishing via QR-codes) en van malafide apps tot stalkerware – de dreiging komt uit verschillende hoeken. Omdat we onze smartphone inmiddels voor veel (zo niet alle) zaken in ons dagelijks leven gebruiken, is het niet vreemd dat hackers zich steeds meer op dat device richten.

Het goede nieuws is dat je als gebruiker zelf al behoorlijk wat (eenvoudige) maatregelen kan nemen om beter beveiligd te zijn. En ook de ontwikkelaars van smartphone-software doen er alles aan om hun software zo veilig mogelijk te houden en brengen regelmatig updates uit. Maar dan moet je die update wel installeren (dat is alvast een eerste tip om problemen te voorkomen).

In de nieuwste aflevering van de G DATA CyberDefense podcast My Precious Data geeft Security Evangelist Eddy Willems nog meer tips om je smartphone zo goed mogelijk te beveiligen. Daarnaast gaat hij in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van smartphonebeveiliging, bijvoorbeeld over de consequenties die de EU’s Digital Markets Act heeft voor de iOS App Store. Apple kan door deze nieuwe wetgeving namelijk niet meer zo strikt als voorheen controleren welke software geïnstalleerd kan worden op een Apple device.

Welke gevolgen de nieuwe Europese wetgeving heeft voor de veiligheid van de iPhone hoor je in een nieuwe aflevering van My Precious Data. Je vindt de podcast op de volgende plekken:

Dit is een ingezonden bijdrage van G DATA CyberDefense AG. Via deze link vind je meer informatie over de security diensten en -oplossingen van het bedrijf.