min

Tags in dit artikel

, ,

Dit is een leuke tweak voor internet explorer om de tekst en link kleuren te veranderen, voor mensen die wel zijn uitgekeken op de standaard kleuren.

Allereerst wat je moet doen is regedit opstarten door middel van Start -> Uitvoeren -> en typ daar in regedit ga naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Settings\
Daar staan de volgende waarden, en als je ze niet heb staan maak dan een nieuw tekenreekswaarde aan met die titels:
Always Use My Colors
Zet deze waarde op 1 om altijd jouw kleuren weer te geven.
Always Use My Font Face
Zet deze waarde op 1 om altijd jouw lettertype weer te geven.
Always Use My Font Size
Zet deze waarde op 1 om altijd jouw lettergrootte weer te geven. Als deze waarden op 0 staan zullen de instellingen indien mogelijk van de website gehaald worden.
Om jouw instellingen te bepalen staan er de volgende waarden:
Anchor Color (link kleur voor bezoek)
Anchor Color Visited (link kleur na bezoek)
Background Color (achtergrond kleur)
Text Color (tekst kleur)

Er staat ook een andere waarde: Use Anchor Hover Color. Stel deze in op Yes om links van kleur te laten veranderen als je er met je muis overheen gaat. Als je wilt bepalen welke kleur, maak je een nieuwe Tekenreekswaarde aan genaamd Anchor Color Hover.

Alle kleuren zijn numerieke RGB (Rood, Groen, Blauw) waarden, je kan bijvoorbeeld in paint kleuren bekijken met de RGB codes.

Hierbij wil ik Frederik V bedanken voor het insturen van deze tweak, heb je ook een tweak waarvan jij vind dat hij ook moet worden opgenomen in de tweak database, dan kan je dat hier doen.