2min

Tags in dit artikel

, ,

Internet Security Systems heeft met zijn ISS Web Crawling-technologie de miljardste internetafbeelding opgeslagen inde ISS-database. Het gaat om een online afbeelding van het kunstwerk ‘Doris in Rot’ van de Duitse kunstenares Liz Bayerlein. De afbeelding van een naakte vrouw liggend op een bank is ondergebracht in de categorie kunst en musea. Daarmee is de ISS content-database inmiddels groter dan de afbeeldingendatabase van Google, die rond de 880 miljoen online afbeeldingen bevat. Met de ISS-database kunnen organisaties die de Proventia Web Filter-software en de Proventia content-filtering, content-filters en content appliances van ISS gebruiken, ongewenste content controleren en blokkeren.

De online weergave van het schilderij ‘Doris in Rot’ is gekwalificeerd als kunstwerk in plaats van pornografie dankzij geavanceerde kunstmatige intelligentiealgoritmen (KI) van de webfiltertechnologie van ISS. De intelligentie van deze oplossing betekent een aanzienlijke verbetering van de nauwkeurigheid van webfiltering als instrument voor organisaties die zich het belang van het blokkeren van twijfelachtige content realiseren. Op die manier beschermen bedrijven zich tegen verlies van productiviteit en bandbreedte. Daarnaast beperkt het de gevolgen van mogelijke juridische maatregelen voortkomend uit het blootstellen van medewerkers aan aanstootgevend materiaal, tot een minimum.

"Proventia Web Filter blokkeert op dit moment meer ongewenste content dan welke andere oplossing ook. Dit onderstreept dat we onze klanten het meest effectieve webcontent-filterproduct ter wereld willen bieden", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland van Internet Security Systems. "De combinatie van de uitgebreide database en de automatische categorisering biedt onze klanten een oplossing die qua nauwkeurigheid en snelheid alle internetontwikkelingen bijhoudt."

De Content Security Services-groep van ISS beheert met behulp van automatische technieken een serverpark van 1.000 CPU’s, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Dit serverpark scant net als zoekmachines het web op zoek naar nieuwe sites en veranderingen in bestaande sites. Zodra een nieuwe afbeelding of website wordt geïdentificeerd, analyseert de technologie met algoritmen de content, inclusief afbeeldingen en tekst. De afbeelding of website wordt dan automatisch ingedeeld in een van 58 verschillende categorieën, die variëren van lifestyle, e-commerce en informatietechnologie tot en met criminele activiteiten, drugs en extremisme.

De content-database wordt niet alleen gevuld door het automatisch doorzoeken van het web, maar ook door ISS-klanten zelf via het ISS WebLearn-programma. Klanten die aan dit programma deelnemen, sturen onbekende URL’s die zij tegenkomen automatisch door naar ISS, waar ze geanalyseerd, ingedeeld en toegevoegd worden aan de content-database. Vervolgens worden deze gegevens gedistribueerd naar andere ISS-klanten.