De Volksrepubliek zal de Verenigde Staten voorbij streven in het aantal actieve smartphone gebruikers. Daarmee is China nu de grootste markt voor mobiele apparaten, zo schrijft Flurry Analytics.


Bijna een jaar sinds China al meer smartphones en tablets activeerde dan de Verenigde Staten, is nu ook de totale markt van China groter dan die in Amerika. In januari lag het aantal actieve gebruikers in de twee landen ongeveer gelijk, maar door een sterkere groei in China zal dat land bovenaan eindigen in februari. Gezien de omvang van China’s populatie zal de marktgroei voorlopig niet stagneren.

De snelst groeiende markten in januari zijn Colombia met 278 procent en Vietnam met 266 procent. China staat daar op de achtste plaats met 209 procent.


Flurry analytics traceerde meer dan 2,4 miljard sessies van meer dan 275.000 applicaties om tot deze conclusies te komen. Het onderzoek betrok alleen systemen met iOS of Android, onder andere BlackBerry en Windows Phone zijn dus niet meegenomen. Desalniettemin betreffen de cijfers zo’n 90 procent van de smartphones wereldwijd.