2min

Tags in dit artikel

, ,

Cameron Winklevoss, de ene helft van de bekende Winklevoss-tweeling, ziet de waarde van de Bitcoin voorlopig nog niet dalen. Sterker nog, Winklevoss ziet de koers van de munt mogelijk snel stijgen naar een waarde van 40.000 dollar per munt.

Wereldwijd zijn er verschillende meningen en visies over de Bitcoin. Deze digitale munt kan worden verkregen door deze te delven met behulp van rekenkracht van computers. Er is echter een beperkt aantal munten. Hoe meer exemplaren van deze Bitcoin zijn gedolven, hoe minder er dus overblijven en hoe meer energie en rekenkracht het kost om de resterende munten te delven. Momenteel ligt de waarde van de Bitcoin op circa 900 dollar, omgerekend 655 euro.

In een discussie op een forum op de website Reddit heeft Cameron Winklevoss aangegeven dat hij het niet onmogelijk acht dat de koers van de munt zal stijgen naar 40.000 dollar, dit is omgerekend bijna 30.000 euro. "Een gewaagd scenario voor Bitcoins is een totale marktwaarde van 400 miljard dollar, oftewel 40.000 dollar per Bitcoin. Hoewel ik vermoed dat deze waarde nog veel hoger kan worden. Als dit gebeurt dan zou dit wel eens veel sneller kunnen gebeuren dan men zich kan voorstellen."

In april dit jaar claimde de tweeling bijna één procent van alle Bitcoins in handen te hebben, wat op dat moment een waarde van zo’n 11 miljoen dollar vertegenwoordigde. Dit zou omgerekend naar de huidige koerswaarde neerkomen op een bedrag van zo’n 35 miljoen dollar.

Cameron Winklevoss is onder andere bekend vanwege het samen met zijn tweelingbroer aanklagen van Facebook. Hierbij zou Mark Zuckerberg het idee van de sociale netwerksite van de gebroeders Winklevoss hebben gestolen.

Wil je zelf aan de slag gaan met Bitcoins? Bekijk dan onze tutorial: Hoe maak, mine of delf je Bitcoins?