Synology heeft een nieuwe zakelijke NAS geïntroduceerd, het gaat om de Synology DS3617xs, een NAS met 12 bays voor HDD’s en SSD’s die naar wens nog kan worden uitgebreid met maximaal twee uitbreidingsunits (DX1215) waarmee het maximaal aantal schijven kan worden verhoogd tot 36. Aan de binnenkant zit een krachte Intel Xeon-processor.

Synology heeft de afgelopen jaren het voortouw genomen in de markt voor NAS-servers, vooral in de consumentenmarkt en het MKB doet het bedrijf goede zaken met zijn producten, maar Synology heeft grotere ambities, ze wil nu ook bij grotere bedrijven binnenkomen en dat begint natuurlijk bij het maken van producten voor deze doelgroep.

De Synology DS3617xs is een goed voorbeeld van een NAS die wat meer op het bedrijfsleven is gericht en voor veel meer toepassingen inzetbaar is. Deze 12-bay NAS beschikt aan de binnenkant namelijk over een zeer krachtige Intel Xeon D-1527 processor, dit is een quadcore processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz en een turbo van 2,7 GHz. Verder is er 16GB aan werkgeheugen aanwezig, eventueel uit te breiden tot 48GB. Dit is even wat anders dan de gemiddelde configuratie van een NAS-server waar vaak gebruik wordt gemaakt van goedkope ARM of Celeron-processoren. Deze NAS heeft echt rekenkracht.

In tegenstelling tot de meeste NAS-servers van Synology beschikt deze NAS ook niet over twee maar vier netwerkpoorten, deze hebben uiteraard ondersteuning voor link-aggregration en failover. Voor bedrijven die nog meer willen is er een PCIe 3.0 x8-slot waar een 10GbE netwerkkaart kan worden ingeprikt, hiermee kan de NAS-server voorzien worden van nog meer bandbreedte.

Om het bedrijfsleven tegemoet te komen en te overtuigen biedt Synology 5 jaar garantie en in veel Westerse landen is de Synology Replacement Service beschikbaar, waarbij vervangende onderdelen binnen een werkdag worden verzonden, zodat bij hardwareproblemen de storingen zo snel mogelijk kunnen worden verholpen. In Nederland en België is deze dienst gewoon beschikbaar.

Volgens Synology is deze NAS ook zeer goed in te zetten als opslagunit voor virtualisatieplatforms zoals Citrix, Hyper-V, OpenStack en VMware. De NAS is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 2100 euro exclusief BTW.