Eaton optimaliseert 93PS UPS voor lage vermogens

Eaton optimaliseert 93PS UPS voor lage vermogens

Eaton schrijft in een persbericht dat de 93PS Uninterruptible Power Supplies (UPS) wordt geoptimaliseerd voor lage vermogens van 8 tot 10 kW. Door het assortiment voor lage vermogens uit te breiden kunnen IT-professionals kiezen voor de optimale UPS voor hun behoeften, in een modulaire of monoblock versie.

Het bedrijf schrijft dat de Eaton 93PS de meeste geavanceerde driefase UPS is en ontwikkeld werd om een hoge beschikbaarheid te bieden tegen een low cost of ownership, voor serverruimtes en bedrijfskritische IT-toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen en openbare gebouwen. De aangekondigde modellen, die per direct beschikbaar zijn, moeten de aanschafkosten voor apparatuur en kosten van energieverbruik verlagen en een flexibele aanpak voor systeembeheer mogelijk maken.

Eaton geeft daarover aan dat wanneer klanten een laag vermogen nodig hebben ze nog steeds een model met hoger vermogen moeten aanschaffen voor de benodigde functies, beschikbaarheid en prestaties. Het nieuwe 93PS-assortiment van Eaton biedt unites met dezelfde technische specificaties als de modellen met een hoog vermogen, maar dan tegen een lagere prijs.

Toepassing

De nieuwe modellen zijn dus geoptimaliseerd voor lage vermogens en verkrijgbaar in een monoblockontwerp met de kleinste footprint in zijn klasse. Het bedrijf schrijft over zijn aanbod dat er een efficiëntieniveau van boven de 96 procent is en het in minder dan 1,5 jaar terugbetaalt, in vergelijking met andere minder efficiënte modellen.

Bovendien kan door de toepassing van het Eaton Energy Saver System een efficiëntieniveau van 99 procent bereikt worden, zodat meer energie bespaard wordt en de total cost of ownership omlaag gaat. Ook ondersteunen de nieuwe modellen de Intelligent Power Management (IPM) software van Eaton die geïntegreerd kan worden in bestaande systemen en automatisering van powermanagementfuncties mogelijk maakt.

Met IPM kan een datacentrum of een IT-manager de UPS controleren en beheren als een integraal onderdeel van de stroom- en IT-infrastructuur, via één enkel computerscherm. In de online interface kunnen meerdere UPS’s en andere stroomvoorzieningsapparatuur gecontroleerd worden. Het 93PS-assortiment omvat de 8 en 10 kW-versies, met of zonder interne accu’s en externe accuvlakken.