1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De toekomstige groei van softwaregigant Microsoft zal onder druk komen te staan als het rivaliserende besturingssysteem Linux daadwerkelijk voet aan de grond krijgt op de desktopmarkt. Dit heeft de financiële baas van Microsoft, John Connors, gisteren toegegeven.

Microsoft domineert momenteel de desktopmarkt. Op bijna alle personal computers in de wereld draait het Windows besturingssysteem. De server markt laat een heel ander beeld zien. Hier is de softwaregigant uit Redmond verwikkeld in een nek-aan-nek race met Linux.

"In termen van bedrijfsgroei… Zal het moeilijk worden als Linux een fenomeen wordt op de desktop", aldus Connors in een webcast vanuit de jaarlijkse technologieconferentie in Scottsdale.

Tot nu toe is Linux nog niet doorgedrongen op de desktopmarkt omdat het installeren van Linux nog altijd niet eenvoudig is. Bedrijven als Red Hat en Xandros proberen gaten te schieten in de dominantie van Microsoft op de desktop met gebruiksvriendelijke versies van het Linux besturingssysteem.