1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Dell doet Linux het op het gebied van servers beter dan Windows. Op het gebied van desktops groeit Linux ook naar verwachting. Microsoft’s grootste concurrent komt dus dichterbij.

Het botert al lange tijd niet goed tussen Microsoft en Linux. Zo claimt Microsoft dat Linux gebruik maakt van technieken waar zij patent op hebben. Hoe dit afloopt is niet duidelijk, Dell zegt nu al niet in te staan voor de mogelijke gevolgen die het kan hebben voor haar klanten. Wel is er voor bezorgde klanten een berschermingsmechanismen.

Een onderzoek van onderzoeksbureau Gartner in opdracht van Dell zegt "Aan de serverkant blijft Linux groeien, zelfs iets sneller dan Windows. We zien een beweging naar Linux voor bedrijfskritische applicaties, en de Linux-migratie verliest geen momentum".

Dell is ook zeer tevreden over het gebruik van Ubuntu op desktops. Deze wordt al vier maanden bij computers van Dell geleverd. "We hadden oorspronkelijk een afzet geschat van 1 procent van onze totale pc-verkoop, ofwel 20.000 systemen per jaar. Het Ubuntu-programma voldoet tot op heden aan de verwachtingen. Klanten hebben duidelijk interesse, maar het zal voorlopig Windows niet bepaald voorbijstreven."