2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De vraag van consumenten naar de nieuwe Microsoft Windows Media Player 9 Series en Windows Movie Maker 2 voor Windows XP heeft in de eerste maand van hun beschikbaarheid alle download-records gebroken. Tijdens deze periode werden wereldwijd maar liefst veertien miljoen exemplaren van Windows Media Player 9 Series gedownload – wat neerkomt op ruim vijf downloads per seconde, een verdubbeling van het vorige record dat op naam stond van Windows Media Player 7. De belangrijkste reden voor deze populariteit is de tevredenheid onder gebruikers.

De enorme populariteit van de nieuwe speler komt volgens onderzoek van Microsoft door verschillende belangrijke verbeteringen van Windows Media Player 9, waaronder snelle en flexibele afspeelmogelijkheden. In een onderzoek onder meer dan 1600 gebruikers van de bètaversie van Windows Media Player 9 Series, afgerond in november 2002, werden vooral de volgende punten als belangrijk genoemd:

  • Bijna negen van de tien gebruikers toonden hun waardering voor vernieuwingen zoals de betere geluidskwaliteit, de nieuwe Fast Streaming-technologie en snelheidsverbeteringen van de speler zelf.
  • Bijna acht van de tien gebruikers waren erg tevreden over de nieuwe Mini-Player modus, nieuwe geluidseffecten zoals crossfading en volumeaanpassingen en de nieuwe mogelijkheden van de Smart Jukebox.

Windows Movie Maker 2 ook al drie miljoen keer gedownload Windows Movie Maker 2 voor Windows XP, het programma waarmee video-opnamen eenvoudig bewerkt kunnen worden en met anderen uitgewisseld, is door consumenten over de hele wereld enthousiast ontvangen. Dit mag blijken uit het feit dat Movie Maker 2 tijdens deze eerste maand al meer dan drie miljoen keer werd gedownload.

Windows Movie Maker 2 is voorzien van technologische innovaties zoals Windows Media Audio en Video 9 en speciale technologie voor de analyse van homevideo’s, ontwikkeld door Microsoft Research. Hierdoor biedt Windows Movie Maker 2 gebruikers van Windows XP een hele eenvoudige manier om zelf hun video-opnamen thuis te bewerken. De omslachtigheid en de complexiteit van videobewerking behoren hiermee tot het verleden. Dankzij nieuwe mogelijkheden zoals AutoMovie kunnen ook beginnende gebruikers een homevideo met muziek maken, compleet met professioneel ogende titels en vloeiende overgangen, en dat in slechts enkele minuten. Windows Movie Maker 2 telt ruim 130 nieuwe video-effecten, titels en overgangen.