1 min

Tags in dit artikel

, ,

Internetten met de provider @home zal goedkoper en sneller worden. @home verhoogt de downloadsnelheid van zijn Basis-abonnement van 128 kbit naar 312 kbit per seconde. Met de nieuwe downloadsnelheid lijkt een Basis-abonnement bij @Home een aantrekkelijk alternatief voor een goedkoop adsl-abonnement. ADSL Lite van KPN (adviesprijs: 34,95 euro) heeft een maximale downloadsnelheid van 256 kbit per seconde.

Nu kost het installatiepakket van @home (met daarin onder meer het modem, de UTP-kabel en een wandcontactdoos) nog 179 euro. De nieuwe prijs zal 99 euro worden. De prijs van het Basis-abonnement blijft gelijk: 29,95 euro. De verhoging van de downloadsnelheid gaat 15 maart in, de verlaging van de aansluitkosten op 22 februari.

KPN en Versatel verlaagden vorige zomer de prijs voor hun adsl-instapabonnementen. Volgens woordvoerder Edwin van Laar van @Home is de snelheidsverhoging van het Basis-abonnement echter ‘geen reactie’ op de prijsverlaging van KPN en Versatel.

"We waren in dit segment al marktleider en dat willen we ook graag blijven", aldus Van Laar. "Dankzij onze omvang zijn we in staat om groter in te kopen en dus bijvoorbeeld ook het modem tegen een lagere prijs aan te bieden." De maandelijkse lasten zullen blijven zoals ze nu zijn.