min

Tags in dit artikel

,

Microsoft komt met twee instant messaging-diensten waarvoor betaald zal moeten worden. Deze betaaldiensten zullen worden geïntegreerd in MSN-messenger.

De nieuwe diensten zullen ‘MSN Plus’ en ‘MSN Premium’ gaan heten en zullen in maart 2004 beschikbaar worden voor gebruikers. Deze diensten zullen volgens Microsoft meer gebruikervriendelijker en beveiligd zijn. Ook zal deze dienst een meer uitgebouwde instant messaging dienst bevatten.
Men hoeft hier geen gebruik van te maken, de basisdiensten zullen gewoon gratis blijven.

Microsoft is van plan antivirus-software van McAfee te intergreren om zo gebruikers over te halen om gebruik te maken van deze diensten. Ook komt er een firewall en software voor content filtering en zal het mogelijk worden websites te bezoeken en digitale fotoalbums te bekijken samen met een online vriend. Online toegang tot de fotosoftware ‘Picture It’ en de Encarta encyclopedie behoren ook tot de mogelijkheden.

Microsoft zal een stevig prijskaartje aan deze dienst hangen. Zo betaald men voor MSN Plus tussen de 40 en 50 Euro per jaar, hierbij zit de beveiligings- en communicatiesoftware inbegrepen. Een jaarabonnement op de MSN Premium dienst zal rond de 90 Euro gaan kosten en hierbij heeft de gebruiker ook toegang tot Encarta en Picture It.