1 min

Tags in dit artikel

,

Essent heeft een klacht ingediend over de reclame van Zon, dat in die reclame claimt dat het de eerste gratis internet provider is. De klacht is ingediend bij de Reclame Code Commissie en zal op 11 maart worden behandeld.

Daarentegen vindt Zon het heel kinderachtig. Gert Post, algemeen directeur van Zon: ‘Het is niet meer dan een marketingcampagne’. Essent vindt dit te mager, omdat het volgens hen dieper ligt. Castel, de voorloper van Essent kwam als eerste met gratis internet, punt. Zon mag dan niet zomaar gaan adverteren dat zij de eerste waren, aldus Essent.

Zon zal binnenkort contact opnemen met Essent om het probleem uit de weg te ruimen. Tenminste Zon hoopt dit te kunnen bewerkstelligen zonder dat de Reclame Code Commisie daarvoor nodig is. Dit zit er waarschijnlijk niet in, want de Stichting Reclame Code Commissie heeft al bevestigd dat de klacht is binnengekomen en zal worden behandeld.

Update ( 9:38 ) :

Zon heeft besloten dat het niet meer gaat claimen dat het de eerste was met gratis internet. Gert Post van Zon geeft toe dat Essent inderdaad de eerste was met gratis internet. ‘Maar wij waren de eerste grote aanbieder die iets dergelijks deed,’ voegde hij er nog wel aan toe.
Aan de andere kant heeft Essent besloten om de klacht in te trekken.