2min

Tags in dit artikel

,

Download.nl lanceert vanaf vandaag de eerste Download Chart van Nederland. In tegenstelling tot toplijsten van fysieke cd-verkopen, wordt de Download Chart bepaald door de muziekvoorkeur van een groeiende groep online muziekgebruikers. Een graadmeter van populaire legale muziekdownloads die niet in bestaande hitlijsten naar voren komt.

Downloaden biedt gebruikers de vrijheid om muziek te downloaden die in veel gevallen niet meer in de winkel ligt. Om een indruk te geven van de diversiteit aan muziek die te verkrijgen is op Download.nl, wordt de Download Chart vanaf deze week ook uitgebreid met toplijsten van de jaren 50, 60, 70, 80 en 90. De Download chart luidt het begin van een nieuw tijdperk in, waarin gebruikers de vrijheid hebben om te kiezen voor de meest uiteenlopende muziek, waarmee ze direct invloed uitoefenen op de Download Chart.

De Download Chart Top 10 van deze week:
1. Sick and Tired – Anastacia
2. Don’t Cry For Me Argentina – Paul Mauriat And His Orchestra
3. No I-D – Have A Little Faith In Me
4. Mamma Mia – Original Cast
5. Força – Nelly Furtado
6. Sexed Up – Robbie Williams
7. Guilty – Blue
8. Mama Mia – Abba-Esque
9. Slither – Velvet Revolver
10. Holiday In Spain – Counting Crows

De wekelijkse top 10 lijst zal worden gepubliceerd op zowel Download.nl als NU.nl, te bereiken via www.download.nl/chart en www.nu.nl/achterklap. De lijst kan via RSS ook op andere sites worden geplaatst. Met een sterk groeiende muziekdatabase van meer dan 350.000 nummers wordt het voor muziekgebruikers steeds gemakkelijker om hun favoriete muziek te vinden. In de nabije toekomst zal het aantal toplijsten verder worden uitgebreid met thema-lijsten, zoals een kerstspecial.