Siemens en Skype hebben gisteren een Skype USB-adapter voor de Siemens Gigaset aangekondigd.

Met behulp van de door Siemens ontwikkelde Gigaset M34 USB-adapter is het mogelijk een draadloze verbinding op te zetten tussen de Gigaset en de pc waar de adapter op aangesloten is.
Via de software van Skype die is geïmplementeerd in de adapter is het mogelijk om via het Voice over Internet Protocol (VoIP) Skype-gesprekken te voeren of te ontvangen.

Daardoor krijgt de Gigaset alle voordelen van Skype, zoals gratis bellen met andere Skype gebruikers, een vriendenlijst, telefoonconferenties en wereldwijd bellen tegen lokaal tarief.
Voor dat laatste moet de gebruiker wel zijn beltegoed opwaarderen via de service SkypeOut.
Om dit te promoten krijgt de gebruiker bij aanschaf van de Siemens adapter een voucher voor ongeveer 120 minuten gratis bellen.

VoIP is behoorlijk in opmars en VoIP-providers proberen hun product compatible te maken met zoveel mogelijk apparaten die op één of andere manier verbonden kunnen worden met het internet.
Werden de eerste versies van Skype vooral voor de PC thuis gebruikt, tegenwoordig is er een verschuiving te zien naar PDA’s en mobiele telefoons.

Skype denkt hun product een positieve stimulans te hebben gegeven door deze samenwerking met Siemens. Oprichter en directeur Niklas Zennstrom van Skype vindt dan ook dat zijn bedrijf een pioniersrol vervult in de VoIP-markt. Daarnaast wil Skype zijn markt vergroten door softwareontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om Skype gemakkelijk te verwerken in hun programma’s.

Op het moment zijn zes Gigaset modellen compatible met de adapter waaronder:
– de Gigaset C340
– de Gigaset C345
– de Gigaset S440
– de Gigaset S445
– de Gigaset S645

De Gigaset M34 USB Adapter heeft een richtprijs van € 119,95.