Abonneer je gratis op Techzine!

Plantronics Inc., de grootste fabrikant van communicatie-headsets, en Skype Technologies SA, wereldwijd aanbieder van zakelijke P2P (peer-to-peer) telefonie, hebben bekend gemaakt een strategische partnerovereenkomst te hebben gesloten. De overeenkomst houdt onder meer in dat Skype voor zijn online-telefoniediensten wereldwijd de headsets van Plantronics aanbeveelt. In de toekomst zal een serie Plantronics headsets beschikbaar komen, en gebundeld worden bij de premium-diensten van Skype. Gebruikers hebben daarmee een beperkte gratis proefperiode.

Nu breedbandverbindingen steeds vaker ingezet worden, kunnen de softwarekennis van Skype en de audiocommunicatie-expertise van Plantronics beide partners een krachtige positie bezorgen op de snel groeiende markt voor Internet-telefonie van hoge kwaliteit.

Meer dan veertig jaar ontwikkelt Plantronics al lichtgewicht headsets, die door hun kristalheldere weergave een bijdrage leveren aan betere persoonlijke communicatie. Van consument tot mobiele professional, van kantoorgebruiker tot cursist in talenpracticum, Plantronics heeft voor ieder een oplossing die voldoet aan hun eisen en past binnen hun budget.

In de nieuwe partnersamenwerking brengt Plantronics een schat aan ervaring met geavanceerde audiotechnologie in. Gebruikers kunnen hierdoor profiteren van de superieure geluidskwaliteit in de toonaangevende P2P-verbindingen van Skype. De DSP- en .Audio-modellen uit de pc-headsets van Plantronics zijn bijvoorbeeld ideaal voor internettelefonie en spraak over IP. En met de reeks Bluetooth-headsets biedt Plantronics ook nieuwe dimensies voor ongekende mobiliteit in verbinding met IP-apparatuur, zoals een pc een PDA of mobiele telefoon, waarmee toegang tot geconvergeerde mobiele diensten van Skype verkregen kan worden.

Spraak over IP (VoIP) is nog maar het begin van de uitbreiding van toepassingsmogelijkheden die op grond van de partnerovereenkomst gerealiseerd kunnen worden. Skype heeft in korte tijd een grote groep gebruikers over de hele wereld aan zich gebonden met het gesprekskostenvrije peer-to-peer-model. Plantronics heeft een wereldwijd distributiekanaal te bieden, een breed pakket mobiele communicatie-oplossingen en de technologie voor verbetering van de audiokwaliteit. De headsets vergroten bovendien de mobiliteit en dus de productiviteit in bedrijfsmatige omgevingen. Skype maakt kwalitatief hoogwaardige (inter)nationale telefoongesprekken en teleconferenties mogelijk, zonder kosten voor ‘tikken’, via breedbandverbinding, LAN of hotspot draadloze IP-connecties. Skype is toonaangevend op dit gebied en breidt zijn (meertalige) activiteiten gedurig verder uit. De technologie werkt met reeds aanwezige IP-verbindingen en door Skype ontwikkelde software. De software is al meer dan 8 miljoen keer gedownload door gebruikers in meer dan 165 landen. Met gebruikmaking van Plantronics headsets kan een geluidskwaliteit bereikt worden die op z’n minst gelijk is aan die van traditionele telefoonlijnen en die vaak beter is. Plantronics verkocht in 2003 meer dan 14 miljoen headsets voor mobiel gebruik, voor (spel)computertoepassingen, voor thuis- en zakelijk gebruik, zoals contact centers.