2min

Tags in dit artikel

, ,

In de strijd om de internetter richt Yahoo zich nu op het groeiende aantal Firefox gebruikers.
De toolbar is sinds vandaag verkrijgbaar als download op de site van Yahoo.

De toolbar bevindt zich momenteel in beta-fase, maar bevat de meeste functies die de Internet Explorer variant ook heeft.
Deze functies zijn op de meeste toolbars terug te vinden en zijn onder andere het maken van bookmarks, zoeken in een geopende site, weergeven van de zoekgeschiedenis, en het snel toevoegen van een RSS feed aan My Yahoo.
Daarnaast bevat de toolbar links naar Yahoo Mail en Yahoo News.

Voorlopig ontbreekt dat anti-spyware tool die wel in de Internet Explorer versie aanwezig is. Daarnaast is de Firefox toolbaar alleen geschikt voor Windows gebruikers. Yahoo heeft wel aangekondigd de anti-spyware functie binnenkort toe te voegen aan de toolbaar, alsmede versies uit te brengen voor Mac OS X en Linux.


Een screenshot van de Yahoo toolbar voor Firefox

Met de Firefox toolbar is Yahoo de eerste van de grote zoekmachines die de Firefox browser ondersteunen. Google, MSN Search en Ask Jeeves bieden momenteel alleen een toolbar voor Internet Explorer aan.

Verwacht wordt dat Google binnenkort ook ondersteuning gaat bieden aan Firefox, of zelfs een geheel eigen browser uit gaat brengen. Recentelijk nog nam Google twee Mozilla programmeurs in dienst. Beide programmeurs hebben van Google toestemming gekregen om de helft van hun tijd aan Mozilla projecten te besteden.

De Firefox toolbar van Yahoo is hier te downloaden.