1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds gisteren stelt Zoeken.nl toolbars beschikbaar voor zowel Internet Explorer als Mozilla Firefox gebruikers. Met de toolbars kan vanaf elke webpagina gebruik worden gemaakt van de zoekfunctionaliteit van Zoeken.nl.

Voor zover bekend is Zoeken.nl de eerste zoekmachine die ook een toolbar beschikbaar heeft voor Firefox gebruikers. Andere zoekmachines zoals Google, MSN en Ilse, bieden vooralsnog alleen een toolbar aan voor Internet Explorer. “Steeds meer Nederlanders maken gebruik van Firefox. Wij vonden het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om ook voor deze groep een toolbar te ontwikkelen”, aldus directeur Jan-Willem Tusveld. “Om de concurrentie met andere zoekmachines aan te kunnen, dienen we ons te onderscheiden en voorop mee te lopen in nieuwe ontwikkelingen.” Het aantal zoekopdrachten bij Zoeken.nl is, sinds de lancering begin april, gestegen van 65.000 naar gemiddeld 500.000 per dag.

Na installatie van de toolbar verschijnt er een snelmenu in de webbrowser. Hierdoor kunnen alle zoekdiensten van Zoeken.nl direct gebruikt worden zonder eerst de homepage te bezoeken. Daarnaast zijn er diverse handige functies opgenomen in de toolbar, zoals een pop-up blokker en een trefwoordmarkeerder. Volgens Tusveld is de toolbar een must voor iedereen die veel zoekt op het internet. “Door middel van de toolbar staan onze zoekdiensten continu tot de beschikking van de gebruiker, ideaal voor de intensieve zoeker.”

De toolbars verkeren in bèta fase en zijn hier gratis te downloaden.