Microsoft heeft zoals beloofd publiekelijk haar excuses aangeboden voor het feit dat haar anti-spyware programma de site startpagina.nl te onrechte aanmerkte als schadelijke site.

Microsoft heeft op haar Belgische en Nederlandse site een verklaring geplaatst en roept daarin gebruikers op om de nieuwste versie van het anti-spyware programma te downloaden. Het bedrijf heeft het probleem in de laatste versie opgelost. De verklaring van Microsoft is hieronder te lezen:

Quote:

In de vorige versie van de Microsoft Windows AntiSpyware Bèta was helaas een fout opgetreden. Startpagina.nl werd door deze versie ten onrechte aangemerkt als mogelijk kwaadaardig indien Startpagina.nl door een gebruiker als opstartpagina was ingesteld. Microsoft betreurt het indien Startpagina of de bezoekers van Startpagina.nl daarvan hinder hebben ondervonden.

In de nieuwe release van de Microsoft Windows AntiSpyware Bèta, die sinds 16 februari 2005 beschikbaar is, is dit probleem opgelost. Die nieuwe versie kunt u hier downloaden. Het betreft hier niet de definitieve versie van Microsoft Windows AntiSpyware, maar nog steeds een bètaversie, die uitsluitend in de Engelse taal beschikbaar is.

Microsoft heeft ook nog Startpagina ook nog een vergoeding betaald, maar beide partijen wilden geen details geven over de hoogte van het bedrag.
"Er is een schadevergoeding betaald, maar het belangrijkste voor mij is dat Microsoft haar excuses heeft aangeboden", aldus Bert Wiggers van Startpagina.

Volgens Wiggers duurde het vrij lang voordat Microsoft reageerde op het probleem. Startpagina startte daarom een kort geding tegen de softwaregigant. Het kort geding werd echter afgeblazen, nadat Microsoft had beloofd het probleem op te lossen.

De nieuwe versie van Microsoft’s anti-spyware programma is hier te downloaden.