1 min

Softwareontwikkelaars die .Net of Linux gebruiken voor hun applicaties hoeven niet langer bloot te staan aan de gevaren van softwarepiraterij. De nieuwe 1.2 versie van Aladdin’s DRM-oplossing HASP HL, biedt ook bescherming voor applicaties die op deze platformen worden ontwikkeld.

Om HASP HL geschikt te maken voor Microsoft’s .Net applicaties heeft Aladdin een beschermingsniveau toegevoegd. De automatische HASP Enveloppe is aangepast aan de .Net eisen zodat het beschermt tegen illegaal gebruik, kraken van licentiecodes en het dupliceren en/of ongeoorloofd aanpassen van de applicaties.

Naast het beschermen van .NET-applicaties versterkt Aladdin met HASP HL 2.1 haar positie in de Linux-markt met volledige ondersteuning voor 64-bit Linux-applicaties. Ook biedt het een op Linux gebaseerde Licentie Manager waarmee ontwikkelaars hun software kunnen licenseren.

De nieuwe versie bevat daarnaast een infrastructuur waarmee uitgevers van software hun eigen licenties kunnen genereren en licentietoepassingen creëren die van afstand ingezet kunnen worden. Ook kan de licentie-informatie geïntegreerd worden met bestaande CRM- en ERP-systemen.

“Door ook bescherming te bieden voor .Net en 64-bit Linux-applicaties leveren we onze klanten die gebruik maken van de nieuwste ontwikkelplatformen het hoogste beveiligingsniveau”, aldus Johan Scheffel, Regional Sales Manager Software DRM bij Aladdin. “We merken dat steeds meer softwareontwikkelaars hun toepassingen willen beschermen tegen illegaal gebruik. Met HASP bieden we hen de meest krachtige technologie om de software en daarmee hun intellectuele eigendom op een eenvoudige manier te beschermen. Hierdoor zijn zij ervan verzekerd dat zij geen winst mislopen.”