2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Online veilinghuis eBay heeft alle aanbiedingen van live 8 kaartjes van de site verwijderd. Het bedrijf heeft dit besloten onder zware druk van live 8 organisator Bob Geldof.

De 150.000 kaartjes voor het evenement in Hyde Park in London werden via een loterij onder geïnterresseerden verdeeld. Om kans te maken op een kaart moest er een sms gestuurd worden. Nadat alle tickets verloot waren verschenen de eerste aanbiedingen al snel op eBay. De kaarten werden daar voor grote bedragen aangeboden.

Toen Geldof dit doorkreeg riep hij iedereen op om idioot hoge biedingen te doen op de kaartjes, om zo het systeem in de war te schoppen. Ook zocht hij media op en vertelde hij aan de BBC dat het Engelse eBay bestuur op moest stappen of ontslagen moest worden. eBay liet zich niet direct uit het veld slaan en bood aan om een donatie te doen aan Geldof’s goede doel, namelijk het leveren van voedselhulp aan arme landen. Daarnaast meldde het bedrijf dat mensen in een vrije markt zelf moeten weten wat ze met hun tickets doen.

Geldof nam echter geen genoegen met deze tegemoetkoming en zette zijn acties door. eBay heeft daarom besloten alle aanbiedingen van live 8 tickets te blokkeren. Momenteel zijn nog enkele tickets voorhanden op de site, maar bij de meeste is de bieding opgelopen tot 10 miljoen pond. Overigens zijn Geldof’s medestanders die deze hoge biedingen hebben gedaan niet door eBay beloond. Het bedrijf heeft hun accounts inmiddels opgeheven.