1 min

Tags in dit artikel

, ,

John Romero, onder andere bekend van de legendarische Doom serie, heeft aangekondigd dat hij een nieuwe bedrijf heeft opgericht dat games gaat ontwikkelen.

Romero heeft het bedrijf samen met een compagnon opgericht. Hij verliet recentelijk nog het bedrijf Midway waar hij werkte aan het spel Gauntlet: Seven Sorrows.
Romero is geen onbekend persoon in de gameswereld. Hij was mede-oprichter van id Software en werkte daar van 1991 tot 1995. In die tijd was hij medeverantwoordelijk voor trend zettende games als Wolfenstein 3D, Doom en Quake. Romero kende echter niet alleen maar successen. Zo was het door hem ontwikkelde spel Daikatana niet echt een topper.

Op zijn weblog zegt Romero het volgende over zijn nieuwe uitdaging: "Ik ben mede-oprichter van een nieuwe game ontwikkelaar en ik ben nu een stuk beter af dan bij Midway. Ik ben ook een stuk gelukkiger. Als het nieuws over de nieuwe game van mijn nieuwe bedrijf op één of andere manier bekend wordt, denk ik dat iedereen een beetje geschokt zal zijn."