De RollerCoaster Tycoon serie is enorm populair en heeft zeer goed verkocht, maar bedenker Chris Sawyer beweert daar zelf weinig beter te van zijn geworden. Volgens hem heeft hij nog 4,8 miljoen dollar tegoed van uitgever Atari en daarom heeft hij het bedrijf aangeklaagd.

Volgens schattingen zou de serie goed zijn voor ruim 180 miljoen dollar, waarvan 30 miljoen al op de rekening van Sawyer zou zijn bijgeschreven. Een accountant ontdekte echter dat Sawyer nog eens 4,8 miljoen dollar tegoed zou hebben van Atari. Behalve dit bedrag eist Sawyer ook nog dat Atari rente en de juridische kosten van hem betaalt.

Atari is momenteel ook positief in het nieuws, want het bedrijf zou de nieuwe Unreal engine hebben gekocht om er een aantal next-gen spellen van te maken. Helaas voor Atari is de RollerCoaster Tycoon serie verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet van het bedrijf. Het ziet er dan ook naar uit dat Sawyer zijn geld gaat krijgen, want als Saywer de serie meeneemt naar een ander uitgever zou dat een nog groter verlies voor Atari zijn.