2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Door een foutje is de game King Kong voor op de Xbox 360 op veel televisies niet te spelen.

Begin november verscheen de game King Kong al voor de pc, PlayStation 2, de oude Xbox en GameCube. Op deze platforms echter zonder problemen. Echter de versie voor de Xbox 360, die in december uit is gekomen, blijkt door een technisch probleem op veel televisies onspeelbaar. Het spel is namelijk op gewone televisies zo donker, dat de gamer niet eens kan zien waar hij loopt.

Ubisoft-directeur Yves Guillemot vertelde aan het BBC News: "Ik ben een beetje teleurgesteld dat we dit niet hebben opgepikt toen we het spel ontwikkelden". Volgens Ubisoft is het probleem te wijten aan het feit dat ze het spel alleen op HDTV-schermen hebben ontwikkeld en de gewone schermen domweg zijn vergeten.

Natuurlijk heeft niet elke Xbox 360 bezitter ook een HDTV in zijn bezit en zal de console aansluiten op een gewone televisie. Ubisoft is ondertussen hard bezig om het probleem te verhelpen en raad mensen aan het spel tot die tijd nog niet te kopen. Het bedrijf wil proberen om het probleem via een software-update op te lossen.

"Het is ook voor ons het begin van de HDTV-tijdperk", bekent Guillemot. "Het is jammer, maar dit gebeurt soms met nieuwe machines. Het zal ons niet nog eens overkomen".

Niet alleen King Kong heeft problemen met gewone televisies. Veel gebruikers klagen dat bij een aantal spellen voor de Xbox 360 kleine tekst amper te lezen is op een standaard beeldscherm. Blijkbaar zijn ontwikkelaars zo enthousiast over het nieuwe HDTV speeltje dat ze het merendeel van de gebruikers over het hoofd zien.