2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Macintosh computer van Apple is voortaan niet langer een struikelblok voor mensen die graag met het Windows besturingssysteem willen werken. Dat is mede te danken aan de implementatie van Intel chips in Apple’s nieuwe computers.

Alhoewel Windows dus wel draait op Mac computers, zal Apple geen Mac computers met Windows erop verkopen of er ondersteuning voor bieden. In een interview op Apple’s Macworld Expo liet topman Phil Schiller weten dat Apple niet heeft geprobeerd om te voorkomen dat Mac gebruikers Windows kunnen installeren.
"Voor ons is het geen probleem. Als er mensen zijn die onze hardware willen, maar gedwongen zijn om een Windows omgeving op te zetten dan is dat prima", aldus Schiffer.

Alhoewel het technisch gezien dus mogelijk is om Windows te installeren op een nieuwe Mac, maar als iemand dat wil, zal hij of zij wel enige kennis van de materie moeten hebben. Als die kennis er is kan er eventueel een dualboot systeem gemaakt worden met Mac OS X en Windows.

Uiteraard was Microsoft zeer verguld met het nieuws en Scott Erickson van Microsoft meldde dat het bedrijf erg blij is met elke nieuwe machine die op de markt komt en Windows kan draaien.
Erickson zei verder dat het nog te vroeg was om te zeggen hoe Mircrosoft voordeel kan hebben bij de nieuwe mogelijkheid, maar duidelijk is wel dat Mac gebruikers nu ook toegang kunnen hebben tot programma’s die momenteel niet onder Mac OS X draaien.

Overigens hoeven Mac gebruikers niet bang te zijn, dat Microsoft nu gaat stoppen met het ontwikkelen van software voor het Mac OS X besturingssysteem. Apple en Microsoft hebben recentelijk een deal gesloten, waarin ze hun afspraken om samen te werken hebben verlengd voor de komende vijf jaar. Dat betekent dus dat Microsoft gewoon ondersteuning blijft bieden aan Office voor Mac computers en ook gewoon doorgaat met het ontwikkelen van een nieuwe versie van het pakket.

Wij bedanken Donenzone voor het insturen van deze tip!