1 min

Almere heeft de gemiddeld de snelste internetverbinding in Nederland, dat is uit metingen gebleken, die in april van dit jaar gehouden werden in veertien grote steden. In Tilburg kunnen ze wel wat verbetering gebruiken want die stad komt als slechtste uit de meting.

iPing, uit Leiden, is het onderzoeksbureau dat het onderzoek naar de breedbandverbindingen heeft gedaan. Uit hun onderzoek komt naar voren dat Almere een gemiddelde snelheid van 4.887 kbps heeft en ook op de eerste plaats is geëindigd. De tweede plaats is voor Amsterdam met een snelheid van 4.317 kbps, de derde een vierde plaats zijn respectievelijk voor Haarlem met 4.306 kbps en Utrecht met 4.207 kbps. Tilburg, dat helemaal onderaan de lijst staat, heeft slechts een gemiddelde van 2.583 kbps.

Internetters kunnen ook zelf hun internetkwaliteit testen met behulp van het gratis programma Nuria. Daarmee kan je ook bekijken hoe je eigen verbinding het doet in vergelijking met een vergelijkbaar abonnement van andere providers. Het bedrijf iPing Research, onderzoekt de kwaliteit van de internet verbindingen al sinds 1996. Je kunt natuurlijk ook hier op Techzine je internetsnelheid testen.