2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het paradepaardje van de PlayStation 3 is zonder twijfel de ondersteuning voor Full High Definition en dat werd door Sony meerdere malen herhaald op persconferenties. Dit is tevens ook het grote verschil tussen de PS3 en de Xbox 360, Microsoft’s console heeft namelijk geen digitale videouitgang aanwezig, in tegenstelling tot de PS3. Full HD support is dus ook Sony’s grootste troef om Microsoft te verslaan in verkoopsaantallen.

Deze troef geldt echter alleen bij de duurste versie(hier in Europa €599) want de €499 versie zal een resolutie van 1080p zoiezo al kunnen vergeten wegens het gebrek aan een HDMI poort. Maar onlangs heeft Sony de Amerikaanse website van de PS3 geüpdated en kwam men tot de schokkende ontdekking dat de PS3 in Amerika zonder HDMI kabel zal geleverd worden. Letterlijk staat er in kleine lettertjes: HDMI cable not included. Additional equipment may be required to use the HDMI connector. Na het fel promoten van de HD mogelijkheden van de PS3 komt dit nieuws toch als een schok voor vele fans.

Echter werd enkel de PS3 website van Sony of America geüpdated, over Europa werd nog geen woord gerept. Maar bronnen dicht bij Sony verwachten dat Sony of Europe het voorbeeld van hun Amerikaanse collega’s zal volgen en geen HDMI kabel zal meeleveren. Het motief achter deze actie is dat er volgens Sony nog maar weinig mensen zijn die een TV hebben met een HDMI ingang en de mensen die er dan toch eentje hebben zijn volgens Sony al in het bezit van een HDMI kabel. Het is waarschijnlijk dat de PS3, net als de PS2, geleverd zal worden met een composietkabel en SCART adapter. Op de afbeelding hieronder is de desbetreffende zin in kleine lettertjes te zien.

Ter voorbereiding van de lancering van de PS3 binnen 2 maanden gaat Sony de prijs van de PlayStation 2 op 15 september in Japan verlagen naar 16 000 Yen of omgerekend 108 Euro. Ter vergelijking, de PlayStation 2 kost hier in Europa na de prijsdaling die we enige tijd geleden meldden €129,99.