Wii verslaat PS3 op eBay

Op Techzine waren er de laatste tijd al verscheidene berichten te lezen over abnormaal hoge prijzen die geboden werden op eBay voor zowel de Wii als de PS3. Nu is gebleken dat de Wii populairder is dan de PS3 op de veilingsite eBay.

Wii verslaat PS3 op eBaySinds de launch van de Wii afgelopen zondag, zijn er al meer dan 14.400 eenheden verkocht op eBay voor een gemiddelde prijs van 430 dollar. Deze prijs is 72% meer dan de prijs die men in de winkel betaalt, namelijk 249 dollar.

Slechts enkele uren na de launch van de PS3 was de console al meer dan 500 keer verkocht. Nog spectaculairder is de prijs waarvoor ze verkocht werden, gemiddeld werd er maar liefst 2.700 dollar neergeteld voor een PS3. In de winkel betaal je 499 of 599 dollar, afhankelijk van welke versie je neemt. Echter ging de verkoop van PS3’s na de launch wat kalmer aan, waardoor er tot op dinsdagavond 11.300 stuks verkocht werden via eBay. De gemiddelde verkoopsprijs zakte ook drastisch naar 1.460 dollar.

Desondanks het feit dat de Wii twee dagen na de PS3 gelanceerd werd, verkocht de nieuwste console van Nintendo toch aanzienlijk meer dan de PS3 op eBay.

Bron:Red Herring