1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft laten weten dat het in de twee dagen na de launch van de Wii 325.000 exemplaren van de console heeft verkocht, waarmee de Wii het snelstverkopende spelsysteem voor tv ooit is geworden.

Eerder bleek uit onafhankelijk cijfers al dat de Wii in het Verenigd Koninkrijk het verkooprecord had verbroken, maar nu blijkt de innovatieve console van Nintendo dus ook het internationale verkooprecord gebroken te hebben.

Op de dag van de lancering stonden er overal in Europa lange rijen voor de winkels die de Wii verkochten, maar de voorraden waren niet overal afdoende, want de console was binnen de kortste keren op veel plaatsen uitverkocht.
De meeste mensen die een Wii aanschaften kochten ook het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess, in totaal gingen er van dat spel 240.000 exemplaren over de toonbank in het openingsweekend. Het op twee na bestverkochte spel was tijdens het weekend Wii Play, dat geleverd wordt inclusief Wiimote.

Ook de DS doet het nog onverminderd goed in Europa, er werden vorige week in totaal 515.000 stuks van de handheld, nog nooit werden er van één console zoveel exemplaren in één week verkocht. In totaal zijn er nu 8,5 miljoen exemplaren van de DS verkocht in Europa.