min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft via een persbericht laten weten dat de Nintendo DS en Nintendo Wii tijdens de eindejaarsperiode voor recordbrekende verkoopcijfers gezorgd hebben. Velen mensen hadden deze console en handheld op hun verlanglijstje staan.

In de maand december ging de Nintendo DS maar liefst 1,7 miljoen keer over de toonbank, hiermee breekt de handheld een persoonlijk record. Hiermee is de Nintendo DS ook de best verkochte spelconsole van 2006 geworden, zowel op gebied van handhelds als op gebied van consoles.

Ook de Wii heeft schitterend gepresteerd in Europa, er werden namelijk 700.000 stuks verkocht tijdens de maand december, ondanks de vele tekorten. Het populaire en alom geprezen spelletje voor de Wii The Legend of Zelda: Twilight Princess verwisselde maar liefst 500.000 keer van eigenaar. Met andere woorden, 70% van die mensen die een Wii gekocht hebben, kochten er ook The Legend of Zelda: TP bij. Ook Wii Play, een compilatie van mini games gebundeld met een Wii controller tegen de prijs van een normaal spel, was ook erg populair met 320.000 verkochte eenheden. Ongeveer 45% van de Wii eigenaren is dus ook in het bezit van Wii Play.